Graniittilaatat

Graniittiohutlaattoja käytetään sekä sisä- että ulkotiloissa. Niitä käytetään esimerkiksi olohuoneiden, keittiöiden, eteisten ja pesutilojen lattioissa. Ulkokohteita ovat seinäverhoukset. Ohutlaattoina, 10 tai 12 mm paksuisina, valmistetaan standardilaattakokoja 305×305 mm, 610×305 mm, 400×400 mm. Useimmat graniittilaadut ovat niin vahvoja, että niistä voidaan valmistaa isoja 457×457 mm, 600×600 mm tai 610×610 mm laattoja. Pienemmät laatat, esimerkiksi 100×100 mm ja mosaiikit sekä erikoiskoot tehdään yksilöllisesti tilausten perusteella.
Tutustu tarjouksiin ja Supertarjoukseen.
Graniittikuviin, yleistietoon graniiteista ja niiden käytöstä pääset tästä.

Graniittilaatat julkisivuun

Julkisivuelementteihin ja julkisivuihin paikalla kiinnitettäväksi toimitamme taustakarhennettuja ohutlaattoja. Kauttamme saa myös perinteiset paksummat, mekaanisesti kiinnitettävät julkisivulaatat. Valikoimiimme kuuluvat useimmat kaupalliset kivilaadut.

Graniittilaattojen asentaminen

Asennettavien laattojen tarkastus on tehtävä viimeistään ennen laatoitustyön aloittamista. Aina on mahdollista, että toimituksesta löytyy viallinen tuote, koska valmistus-, tarkastus- ja pakkausprosessissa ihmistyöpanoksen osuus on huomattava. Jos toimituksesta löytyy esimerkiksi laattoja, joiden paksuus ei pysy sallittujen toleranssien sisällä, on välittömästi otettava yhteyttä myyjään ja kerrottava asiasta. Ja mikä tärkeintä; sellaisia laattoja ei missään nimessä saa asentaa kiinni. Kiinnitetty laatta tarkoittaa yksiselitteisesti sitä, että asiakas on hyväksynyt laatan laadun.
Tämä on yleinen kansainvälinen käytäntö.
Graniittisia ohutlaattoja (paksuus max. 15 mm) asennettaessa noin viiden millimetrin laastikerros urautetaan harvapiikkisellä laastikammalla. Tämän jälkeen graniittilaatta naputellaan varovasti paikalleen esimerkiksi kumivasaraa käyttäen tai vasaran kumivarrella.
Normaali saumaleveys on 2-3 millimetriä. Saumauslaasti on saatava tunkeutumaan sauman pohjaan saakka. Siksi ei pidä yrittää asentaa laattoja alle 2 mm saumoin, puhumattakaan ns. nollasaumoista.
Graniittilaattojen kiinnitykseen soveltuvat saneeraus- sekä klinkkerilaastit. Alusrakenteena parhaiten toimii betoni. Ennen asennusta on tarkistettava että alustan pinta on tasainen ja suora. Tarvittaessa tehdään oikaisuvalu. Kalibroimattomat yli 15 mm paksut laatat asennetaan paksulaastilla (= maakostea + sementtiliete). Ulkotilojen asennuksissa noudatetaan rakennesuunnittelijan määräämää asennustapaa.

Lattialämmitys ja graniittilaatat

Lattialämmitys asennetaan yhä useammin rakennus- sekä saneerauskohteisiin. Graniittilaatat soveltuvat hyvin käytettäväksi yhdessä lattialämmityksen kanssa, koska graniittilaatoilla on hyvä lämpökapasiteetti. Suuren lämpökapasiteetin ansiosta lattialaatat sitovat lämpöä itseensä hyvin ja luovuttavat sitä tasaisesti ja pitkäaikaisesti käyttöpinnalle. Graniittilaatan alle asennettava lattialämmitys voidaan toteuttaa joko pintabetoniin valetun, vesikiertoisen lattialämmityksen avulla tai vaihtoehtoisesti graniittilaattojen alle, betoniin asennettavien sähkövastuslankojen avulla.
Huom! Asennettaessa on huolehdittava, että laattojen alle jää mahdollisimman vähän ilmataskuja ja että saumaleveys on vähintään 2 mm.

Graniittilaattojen huolto

Graniittilaatat ovat erittäin hyvin kulutusta kestäviä ja ne on helppo pitää puhtaana. Yleensä pesu kostealla mopilla riittää. Suuria huoltotoimenpiteitä ei tarvita. Joidenkin pintojen suojaus heti uutena ennen käyttöönottoa on suositeltavaa, esimerkkinä keittiön lattia. Useat kivisuoja-aineita myyvät yritykset tarjoavat mielellään tuotteitaan ja palveluitaan. Yritykset löytyvät helposti vaikka Googlen kautta hakusanalla kivisuoja.

graniitit
graniitit